Rauhassa hyvä tulee
Luostarin
tisleet
gini, absinthe

Tervetuloa ainutlaatuisten tisleiden pariin, jollaisia ei muulta maailmassa löydä: Valamon mustateeginin juuret vievät aikamatkalle tsaarien kabinettiin ja uniikin luostariviskin maku kypsyy kirkkoviinitynnyreissä. Yrteistä valmistetut Absinthe ja Menthe tarjoavat historiallisen kurkistuksen munkkiluostarien yrttitarhoihin, joista poimittiin rohdot pienempään ja suurempaankin vaivaan.

Näissä tuotteissa voit maistaa, kuinka munkkien vuosisatojen aikana kartuttama viisaus, puhtaat luonnon antimet ja artesaanitaito sulautuvat kiehtovien makujen harmoniaksi.

Luostarin Tisleet

Luostarin Tisleet

Valamo Black Tea Gin Tsaarien arvoinen makuelämys

Matkaa ajassa vahakynttilöin valaistuun kabinettiin, jossa Venäjän tsaareille tarjoiltiin Valamon perinteikästä Mustaa Teetä. Nyt tästä historiallisesta teestä on luotu moderni gini, jotta jokainen voi kokea tsaarien tsaikan artesaanitisleen muodossa.

Katajanmarjoista ja Valamon Mustasta Teestä valmistetusta ginistä löytyy lisäksi mm. salviaa, mustapippuria, mustaherukkaa lehtenä ja marjana sekä hunajakennoa. Aromissa yrttisyys ja mausteisuus kietoutuvat pihkaiseen mehiläisvahaisuuteen, mikä kuljettaa mielen ortodoksisen luostarin seesteiseen rauhaan.

VALAMO

ABSINTHE Historialliset juuret, moderni maku

Tislatuista alkoholeista absintilla on salaperäisin maine. Absintin mystisestä luonteesta inspiroituneena Valamon luostaritislaamo ryhtyi kehittämään omaa versiotaan ja tekemään kokeiluja vanha ranskalainen oppikirja ohjenuoranaan. Näin syntyi Valamon hienostunut, smaragdinvihreä absintti, jonka raikkaassa ja yrttisessä maussa anis ja ripaus kitkeryyttä tervehtivät toisiaan.

Koe moderni artesaaniabsintti, joka kumartaa syvään vanhoille perinteille.

Valamo Menthe Yrttien taikaa

Tässä käsin valmistetussa tuotteessa voit maistaa munkkiveljestön yrttitarhan maut. Oppineet munkit ovat kautta aikojen toimineet apteekkareina, kehittäneet reseptejä ja kasvattaneet hyöty- ja rohdoskasveja yrttitarhoissaan.Vanhojen yrttikirjojen mukaan minttu auttoi moneen tautiin, rauhoitti hermoja ja suojeli pahalta. Halusimme luoda tästä vuosituhantisesta perinteestä ammentavan modernin artesaanitisleen, jonka raikkaan maun kruunaa tuore heleä minttu.

Valamo Whisky Peated Single Malt – 3 YO

Tislatun alkoholin ohella viljasta valmistetun viskin juuret ovat syvällä luostarien perinteessä. Irlantilaisten munkkien uskotaan aloittaneen viskin taipaleen nykyiseen muotoonsa, ja myöhemmin myös sen kypsyttämisen tammitynnyreissä. Suomen Valamossa tämä vuosisatainen viskitislauksen perinne tekee viimein kotiinpaluun luostariympäristöön.Koe uniikki mallasviski, jonka turpeinen maku on kypsynyt luostarin rauhassa.