Hiljaisuudessa kypsyneet Arktiset luostari­viinit
kirkkoviini, marjaviinit, kuohuviinit

Kristinuskon ja viinin yhteinen taival ulottuu kauas historiaan. Valamon perinteikäs rypäleistä valmistettu kirkkoviini loistaa ehtoollisviininä niin ortodoksisissa kuin muissakin kirkkokunnissa. Nyt tämän viineistä pyhimmän voi hankkia myös jälkiruoka- ja juhlapöytien tähdeksi.

Valamon luostarissa syntyy niin ikään hartaudella valmistettuja arktisia punaviinejä, valkoviinejä, jälkiruokaviinejä sekä kuohuviinejä, joissa pohjoisen luonnon puhtaat, herkulliset marjat saavat uuden makurikkaan elämän. Pysähdy raikkaiden makujen äärelle nauttimaan.

Luostariviinit

Luostariviinit

Valamon Vaeltaja Puolimakea marjapunaviini

Mustaviinimarjoista, mansikoista ja vadelmista valmistettu syvänpunainen viini on maultaan täyteläinen ja sopivasti hapokas. Tuoksu huumaa kesäisellä marjaisuudellaan. Tanniiniton marjaviini sopii nautittavaksi esimerkiksi rasvaisten pateiden, mietojen juustojen, tuorejuustojen ja makeiden jälkiruokien kanssa.

Tarjoilulämpötila 14–16 °C.

Tanniiniton. Sisältää sulfiitteja.

Valamon Valo Kuiva marjavalkoviini

Valkoisista viinimarjoista ja maukkaista karviaisista valmistettu hennon kellertävä marjaviini on maultaan raikas, marjaisa ja sopivasti hapokas. Tuoksussa on aromikkuutta ja hedelmäisyyttä. Sopii nautittavaksi mm. katkarapuruokien, juustolla kuorrutettujen kasvisten, sienipiiraiden sekä vähä- ja keskirasvaisten kalojen (esim. ahven, siika) kanssa.

Tarjoilulämpötila 12–14 °C.

Tanniiniton. Sisältää sulfiitteja.

Valamon Ruusu Puolikuiva marjapunaviini

Runsaanpunainen Valamon Ruusu tuo luonteikkaasti esiin suomalaisten marjojen maukkaimmat aromit. Mustaviinimarjoista ja variksenmarjoista valmistettu miellyttävän aromikas marjaviini on maultaan kehittynyt, tasapainoinen ja pehmeä. Sopii nautittavaksi mm. vaalean lihan, punaviinissä haudutetun lohen, voimakkaasti maustetun lihan ja itämaisen tulisen ruoan kanssa.

Tarjoilulämpötila 14–16 °C.

Tanniiniton. Sisältää sulfiitteja.

Valamon Magei Makea jälkiruokaviini

Valamon valkoinen jälkiruokaviini on ylistyslaulu pohjoisten marjojen kuulaille ja kirpeille mauille. Valkoisista viinimarjoista, keltaisista karviaisista ja maukkaista lakoista valmistettu jälkiruokaviini vangitsee Suomen kesän kauneimmillaan. Väriltään keltaisen marjaviinin maku on karamellimaisen lakka-arominen ja tuoksussa on lempeää runsautta. Sopii nautittavaksi esimerkiksi jäätelön ja lakkakakun kanssa.

Tarjoilulämpötila 12–14 °C.

Tanniiniton. Sisältää sulfiitteja.

Valamo XO Church Wine Tammessa kypsynyt kirkkoviini

Hartaudella kypsytetty XO on unkarilaisista rypäleistä valmistettu makea, hedelmäisen tuhti ja väriltään syvän tummanpunainen kirkkoviini. Tämä väkevöity jalo juoma on kypsynyt Solera-menetelmällä eurooppalaisissa tammitynnyreissä vähintään kuuden vuoden ajan. Kypsän hedelmäinen, luumuhilloinen ja mausteinen XO sopii jälkiruokaviiniksi, juustojen kanssa tarjottavaksi sekä ensiluokkaiseksi seurustelujuomaksi.

Sisältää tanniineja ja sulfiitteja.

Valamo Kirkkoviinitammessa kypsytetty

Tavallista pitempään tammitynnyrissä kypsynyt Valamon Kirkkoviini on valmistettu neljästä huolella valitusta unkarilaisesta rypälelajikkeesta. Valmistus ja kypsytys tapahtuvat omissa tiloissamme luostarin alueella, jossa viini myös makeutetaan sekä väkevöidään käymisen jälkeen. Valamon täyteläinen Kirkkoviini on valittu ammattilaisraadin toimesta Suomen parhaaksi ehtoollisviiniksi.

Vahva, täyteläinen, rypäleinen, samettisen pehmeä.

Sisältää tanniineja ja sulfiitteja.